Biciklitúra ferences lelkülettel

E társaság a ferences hitoktatók kezdeti aktív irányítása mellett folyamatosan változva érett összetartó baráti, majd a párkapcsolatokban kiteljesedő testvéri közösséggé. A kerékpártúrák pontosan követték az életállapotból fakadó változásokat. A szabadságérzés kezdeti motiváló erejét fokozatosan váltotta fel a szülők kisebb és nagyobb gyerekeinek egymásra, a környezetre és Istenre figyelő társas együttléte.


Idővel alapítványt hoztak létre, így a táborok megszervezéséhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázati erőforrásait is igénybe tudták venni.

Az idei, immár huszonkettedik kerékpártúra központjának a Somogy megyei Patca mellett található Katicatanya adott otthont. Innen szállt nyeregbe mindennap a kicsi és nagyobb gyermekekből álló két csoport, hogy közelebbről is megismerhesse a környező településeket és erdei utakat.

A délutáni programok keretében a gyerekek kézműves-foglalkozásokon, különböző őshonos és háziállatok közeli karámjai körül, valamint egy játékparkban tölthették az idejüket. Az esti tábortűznél pedig szüleikkel és barátaikkal együtt tapasztalhatták meg a hitből fakadó közösséghez tartozás erejét.

NB

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .