Beregszászi hívek Máriapócson

A háromszáz fős csoport Tákoson és Vásárosnaményban tartott pihenőt, majd útját folytatva este érkezett meg Pusztadobosra. Itt minden évben az önkormányzat és a családok adnak vacsorát és éjszakai szállást a zarándokoknak. Halinda Gyula parókus és Dani Attila polgármester köszöntötte az érkezőket.
A zarándokok másnap reggel továbbindultak Máriapócs felé, s pusztadobosi római és görögkatolikus hívek is csatlakoztak hozzájuk.
A legfiatalabb zarándok egy hatéves kislány, a legidősebb egy hetvenkét éves férfi volt, a többség életkora 20 és 40 év között volt. Sokan közülük már nem először indultak útnak. A pócsi Szűzanyához tartva menet közben Mária-énekeket énekeltek, a csoportot kísérő papok pedig gyónási lehetőséget biztosítottak az úton lévőknek.
Máriapócs határában Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök várta és köszöntötte a zarándokokat. A kegytemplomba kísérte őket, ahol szent liturgián vettek részt. Vacsora után egész éjszakás virrasztás következett, július 21-én pedig a Kárpátaljáról érkezett hívek is bekapcsolódtak az Illés-napi búcsú ünneplésébe.

Szöveg és fotó: Tóth Zsuzsanna, Pusztadobos
Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Egyházmegye

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..