Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért

Szigligeten Juhász Gábor budapest-vizafogói plébános – a zarándoklat lelki­vezetője – köszöntötte a kerékpáros résztvevőket.
A közös imádság után Bódi Mária Magdolna születési helyéről indult útnak a csapat, hogy biciklivel tegye meg azt a több mint 70 kilométeres útvonalat, ami a tisztaságát és a társait védő munkáslány életének főbb színhelyeit érintette.
Szécsi Ferenc zalabéri plébános, a zarándoklat ötletgazdája is elkísérte a kerékpárosokat, ahogyan minden évben.
Az első állomás Badacsonytördemic volt, ahol Magdit megkeresztelték. A Szent Mihály főangyal-templomban Cséry Gergő nemesgulácsi plébános köszöntötte a zarándokokat, majd a jelen lévő atyák szentmisét mutattak be Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért.
Innen Köveskálra tekertek tovább, ahol Magdi iskolába járt. Ezután Balatonfüred érintésével érkeztek meg Balatonfűzfőre, ahol megkoszorúzták az emléktáblát annak a gyárnak a kapuján, ahol Bódi Mária Magdolna dolgozott. A zarándokok útja végül Litérre vezetett, ahol a vértanú szűz sírjánál imában adtak hálát a nap folyamán kapott kegyelmekért.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .