Bekopog a püspök

Fotó: Merényi Zita

 

A közösség megtartó erejét, egymás kölcsönös megismerését és személyes segítését ajánlja a vasi megyeszékhely lakosainak írott üzenetében Székely János szombathelyi megyéspüspök. A főpásztor nyílt levelét február 12-től önkéntes segítők juttatják el azoknak, akiket meglátogatnak a lakóhelyükön.
Ez a kezdeményezés hiánypótló, hiszen így olyanoknak is alkalmuk nyílik a Katolikus Egyház értékeinek megismerésére, akikhez máshogyan nem jutna el ez az üzenet.
A címzettek betekintést nyerhetnek a kereszténységbe, jelentkezhetnek keresztelésre, egyházi házasságkötésre, imatámogatást kérhetnek, tartalmas beszélgetéseken és különböző programokon vehetnek részt, szerető közösségre találhatnak vagy karitatív segítségben részesülhetnek. Ezeket a lehetőségeket kínálja a püspöki levél, amely egyúttal személyes meghívás is. Ezen túlmenően egy esti imafüzetet is ajándékoz a főpásztor a szombathelyi családoknak.
Székely János püspök levelében úgy fogalmaz, tenni szeretne azért, hogy „minél több csillogó szemű, örömmel teli ember éljen itt, a Szombathelyi Egyházmegyében”, és átélhessék, hogy egy hatalmas és szeretetteljes isteni terv részei.
A családokat és az egyedül élőket felkereső önkéntesek február 12-től egy hónapon keresztül közel ezerkétszáz otthonba igyekeznek eljuttatni a püspöki levelet az alábbi utcákban: Áfonya, Apáczai Csere János, Bakó József, Bem József, Bogáncs, Csillag, Deák Ferenc, Eper, Faludi Ferenc, Fenyő, Gazdag Erzsi, Holdsugár, Hunyadi János, Kaposi János, Kassák Lajos, Kikelet, Kisfaludy Sándor, Kodály Zoltán, Korpás, Külső Pozsonyi, Külső-Zanati, Nagy László, Napsugár, Rohonci, Temesvár, Üstökös, Váci Mihály, Vénusz és Vörösmarty Mihály.
Kedvező fogadtatás esetén a szervezők a kezdeményezést további területekre is kiterjesztik.
A városmisszióval kapcsolatban Szombathelyen Molnár László és Molnár Lászlóné tud bővebb információval szolgálni a 06/20-316-9550-es telefonszámon.
A városmisszió február 12-én Kőszegen is elindul a Hunyadi úton, az Árpád téren és a Rőti völgy utcában. Az egyedülálló kezdeményezésben a Mária Rádió, illetve a Cursillo mozgalom önkéntesei vesznek részt. Azonosításukra megkülönböztető dzsekit és pólót viselnek majd, illetve igazolványt hordanak.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .