„Beköltözik szívünkbe a várakozás”

Szerencsések vagyunk, mert idén hosszú adventi időszak vezeti fel a karácsonyt, és mert három (ovis és kisiskolás) gyerkőcünk mellett a nagy munkahelyi leterheltséggel együtt is szebb az ünnepvárás.

Már a gyerekek is tudják, hogy advent első vasárnapjától gyűjtögetjük egy tálban a „jóságlisztet”. Ez azt jelenti, hogy aki valami kedveset, jót csinált például odaadta a játékát a testvérének, vagy nagy levegőt vett, és visszakozott egy kiadós testvéri veszekedés során , az tehet egy kanál lisztet a tálba, amiből aztán karácsonyra sütemény sül a nagycsaládnak. Ezt nagyon szeretik a gyerekek: büszkék a növekvő lisztkupacra, és a belőle sült sütemény az ő ajándékuk.

 Igyekszünk valamit „házon kívül” is hozzáadni az ünnephez, ezért így karácsony közeledtével megpróbáljuk gyümölcsöztetni, hogy Szilveszter vezető pozíciókat tölt be. Tavaly, a Duna Televízió élén a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciójához kapcsolódott a televízió: hatalmas műanyag cipősdobozt állítottak ki egy budapesti bevásárlóközpont előtt, ahová nagyon sok adakozó vitte el az adományát.

 Idén az Operaház az Ökumenikus Szeretetszolgálat Szeretetéhség akcióját támogatja. Érdemes lesz eljönni, mert egy szépséges, mézeskalácsból készült Operaház mellett december 10-étől karácsonyig esténként énekes produkciók mellett hírességek által kínált forralt borral és mézeskalács díszekkel várják az adakozókat. A Heti Válasz Onleány Társasblogja mézeskalácsszív-versennyel (Sütni szívből, szeretettel) kapcsolódik az akcióhoz. Ha valaki ilyen, egyedi díszítésű szívet visz az Opera elé, azt ott kiállítják, és sorsoláson vesz részt. Friss jó hír, hogy még a kormányhivatal is felfigyelt a készülődésre, és csatlakozott a karitatív akcióhoz.

Ezek üzenetek. Jelentésük az, hogy a karácsony nem csak a szűk család meghitt ünnepe, és úgy élhető meg igazán, ha picit kitekintünk a saját életünkből, és ki-ki a maga lehetősége szerint hirdeti a krisztusi szeretetet. Ez az igazi öröm. Ezért persze mi is kisütjük és feldíszítjük a gyerekekkel saját szívecskénket, és ott leszünk az Operaház előtt.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .