Életet menthetünk

A szociális és a hajléktalan-ellátórendszer szakemberei, falu- és tanyagondnokok, polgárőrök, rendőrök, a katasztrófavédelem és a települési önkormányzatok munkatársai ilyenkor fokozottan figyelnek a segítségre szoruló emberekre, de nem állhatnak ott mindenki mellett. Mindannyiunk nagyobb felelősségvállalására, odafigyelésére van szükség. Minden aprónak tűnő figyelmesség egy csésze tea, egy tál meleg étel, egy takaró óriási segítség lehet. Életet menthetünk, ha megkérdezzük, segíthetünk- e valamiben, amikor az idős szomszéd kéménye nem füstöl, vagy az egyébként tevékeny embert egész nap nem láttuk az udvaron, továbbá azzal, ha segítséget hívunk, amikor az utcán fekvő embert látunk.

A Katolikus Karitász lehetőségeihez mérten mindent megtesz a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében, egyúttal kérünk mindenkit, hogy figyeljen a környezetében élő segítségre szoruló emberekre.

Ha olyan emberről tudunk, akit bármilyen okból kihűlés fenyeget, kérjünk segítséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámon, az alább felsorolt, a hajléktalanellátó szervezetek által működtetett regionális diszpécserszolgálatok telefonszámain vagy a polgárőrségen. A rászorulók, bajbajutottak megsegítése közös felelősségünk!

A diszpécserszolgálatok és a hajléktalanellátók működésével kapcsolatos információk a www.diszpecserportal.hu, valamint a www. hajlektalan.info weblapon érhetők el.
 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .