Bátorítás és köszönet

Segít mindazoknak, akik nemcsak magukra gondolnak, hanem azokra is, akik náluk rosszabb helyzetben vannak.” Az észak-olaszországi Romano Canaveséből ezzel az üzenettel fordult nyaralásának első vasárnapján XVI. Benedek pápa az úrangyala-imádságra egybegyűlt hívekhez és mindazokhoz, akik üzenetét világszerte figyelemmel kísérték. A Gondviselés mindig megsegíti azokat, akik az igazságosság és az erkölcsi jó szerint cselekednek, akik nemcsak önmagukra gondolnak, hanem azokra is, akik a legnagyobb nehézségek között élik mindennapjaikat. Olaszországnak ebben a térségében sok családot érint a munkanélküliség problémája, mellyel mostani, Caritas in veritate kezdetű enciklikájában XVI. Benedek pápa behatóan foglalkozik.
Ez a föld rendkívül gazdag keresztény hagyományokban és emberi értékekben, számos hivatást adott az egyháznak, különösen a szalézi szerzetes közösségnek, melynek az egyházmegye igen sokat köszönhet Don Bosco családjának születésétől fogva – folytatta beszédét a pápa, majd őszinte köszönetet mondott legközelebbi munkatársának, Tarcisio Bertone bíboros államtitkárnak, aki maga is ebben a faluban született. Az úrangyala előtt a pápa végigment a templomon az emberek között, majd a templom előtti téren, családias légkörben találkozott az összegyűlt hívekkel. Köszönetet mondott mindazoknak, akik ez utóbbi napokban imádságukról biztosították. Mint ismeretes, július 19-én csuklóműtétje volt a pápának azt követően, hogy szobájában elesett. A helyi kórházban megoperálták, majd begipszelték a kezét. (VIS)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..