Baranyai közösségek vezetői találkoztak Pécsett

Fotó: Loósz Róbert

 

Az egyházmegye 2017-ben megjelent pasztorális tervében megfogalmazott feladatok között olyan plébániai közösségek kialakítása is szerepel, amelyek tanúságtételükkel hívják meg és fogadják be a keresőket. A folyamatnak fontos eleme a közösségre nevelés, valamint az ehhez szükséges szakértelem és képességek biztosítása. Cél továbbá a közösség környezetében élő emberek cselekvő szolgálata és az egyes területeken működő közösségek közötti kapcsolat erősítése, egyfajta hálózat kialakítása.
E célok megvalósítása érdekében hívta találkozóra a Pécsi Egyházmegye a Baranya megyei közösségek vezetőit február 10-én.
Az eseményen Görföl Tibor, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola oktatója Az Eucharisztia és a világ. Az emberiség közösségének sorsa keresztény nézőpontból címmel tartott előadást. Csonka Laura a plébániai közösségek alapításához és a már meglévő csoportok fejlesztéséhez hasznos módszereket mutatott be, de beszélt a közösségvezető szerepéről is. Mohay Réka az evangelizáció témáját járta körbe, részletesen kitérve a templomon kívüli evangelizáció lehetőségeire is. Az egyházmegye pasztorális munkatársai gyakorlati tanácsokat osztottak meg a pécsi találkozó résztvevőivel, továbbá beszámoltak a tavaly megvalósult missziós programok tapasztalatairól.
A Tolna megye területén működő közösségek vezetői március 24-én a szekszárdi plébánia közösségi termében vehetnek részt hasonló találkozón.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .