Ballagás Nagybecskereken

A nap kiemelt jelentőségű volt a Boldogasszony Iskolanővérek életében, hiszen ez rendalapítójuk, Boldog Mária Terézia Gerhardinger ünnepe is.
A szentmisét Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök mutatta be Király Tibor kisoroszi plébánossal és Elias Ohoiledwarin SVD atyával. A főpásztor felhívta a ballagók figyelmét arra, hogy mindazt, amit a szüleiktől és a nevelőiktől kaptak az elmúlt évek során, egy bizonyos formába, keretek közé kell rendezniük. A napi olvasmányokhoz kapcsolódva a derék asszony jellemzőit foglalta össze, s arra buzdított, hogy a lányok is legyenek hozzá hasonlók: szorgalmasak, szolgálatkészek, szolidárisak, megfontoltak, bájosak.
A kollégiumi hagyományokat követve Bicók Lea harmadikos kollégista búcsúzott az érettségizőktől. Az utóbbiak nevében Lackó Márta mondott köszönetet társainak, a kollégium nevelőinek és személyzetének, valamint a nővéreknek. Koncz M. Julianna nővér, az intézmény igazgatója személyes útravalóval látta el érettségiző növendékeit, akikkel szinte egy időben érkezett a kollégiumba, így végig figyelemmel kísérhette fejlődésüket középiskolai tanulmányaik során.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .