Baleset érte a Szentatyát

Fotó: News.va

 

A vért letörölték a Szentatya arcáról, és lejegelték az ütés helyét. A déli Angelust (magyar idő szerint 19-kor) már ilyen állapotban vezette. Elmondása szerint jól van. Folytatta útját, a tervnek megfelelően megtartja minden programját. „Behúztak egyet. De jól vagyok” – tréfálkozott Ferenc pápa röviddel az apró baleset után.
Ferenc pápa, ahogy a fényképek mutatják, tovább folytatta az útját. Helyi idő szerint vasárnap délelőtt fél tizenegykor megáldotta a „Talitha Kum” nevű hajléktalanotthon alapkövét, majd innét hajtott tovább a Claver Szent Péter jezsuita templomba, ahol délben elimádkozza az Úrangyala imádságot. Ebéd után felkeresi a fekete rabszolgák apostolának kegyhelyét, majd fél ötkor, közép-európai idő szerint késő este tizenegy órakor szentmisét mutat be. A „búcsúmise” után a cartagenai repülőtérről indul vissza Rómába, ahová helyi idő szerint hétfőn 12 óra 40-kor ­érkezik meg.
A baleset kapcsán Greg Burke szentszéki szóvivő a következő nyilatkozatot tette: „A pápa jól van. Megsérült a szemöldökén és a járomcsontján. A pápamobilon (a korlátnak) ütközött. Az orvos azonnal jéggel kezelte.” A szóvivő hozzátette még: „Ferenc pápa a program szerint folytatja tovább az útját.”

Forrás: Rome Reports

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .