Az új Európa építéséhez nélkülözhetetlen

XVI. Benedek pápa fogadta Georgi Parvanov bolgár és George Ivanov macedón elnököt. Hozzájuk intézett beszédében hangsúlyozta, hogy népeik spirituális gyökerei Európa társvédőszentjeinek hithirdetéséig nyúlnak vissza. Lelki örökségük meghatározta a szláv népek életét. Példájuk támaszt jelentett számtalan kereszténynek, akik az évszázadok során hűségesek maradtak az evangéliumhoz, életüket az üdvösség híre terjesztésének szentelték, miközben egy igazságos és szolidáris társadalom megvalósításán fáradoztak. Bulgária és Macedónia járuljanak hozzá egy olyan Európa építéséhez, amely hű marad keresztény gyökereihez. A szolidaritás és az igazságosság, a szabadság és a béke értékei, amelyeket ma szüntelenül hangoztatnak, még szilárdabb alapra lelnek Krisztus örökös tanításában, amelyet minden idők tanítványai a mindennapi életben valósítanak meg.
A Szentatya arról biztosította a két küldöttséget, hogy a Szentszék továbbra is rokonszenvvel kíséri nemzeteik előrehaladását.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .