Az öröm útján

A pünkösdhétfőn tartott egyházmegyei családi juniális is ennek jegyében telt. Bár a szervezők készültek programokkal eső esetére is – amire, reggel még úgy tűnt, szükség is lesz -, végül mégis az eredeti forgatókönyv szerint zajlott a családi nap a somlói Jézus-ösvényen

A délelőtt játékos öröm-túrával telt, amely Kolontárról, a „betlehemi barlangtól” vezetett Devecserig, a papkertben lévő „Názáret-házig”. A vetélkedő feladataiból a pici gyerekektől a nyugdíjas korosztályig mindenki kivehette a részét – már csak azért is, mert nemcsak a csoportok tudását, hanem az egymásra figyelés, az összetartás és a szeretet megnyilvánulását is értékelték a csoportokon belül. Az öröm-túra során a juniálison részt vevő családok lélekben is felkészültek arra, hogy a nap végén közösen ünnepeljék pünkösdöt, az egyház születését – mondta Gerstmár Ferenc, a csapatverseny egyik szervezője. – A túra állomásain Krisztus feltámadása után történt találkozásokat elevenítettük fel: Mária Magdolna, az emmauszi tanítványok, Tamás és Péter apostol történetét, végül a Szentlélek eljövetelét.

A családi nap koncerttel, kézműves foglalkozásokkal, sportolással folytatódott, és lehetőség volt lovaglásra és állatsimogatásra is. A vetélkedő díjainak átadása után, Mód Miklós devecseri plébános vezetésével, igazi születésnapi tortával ünnepelték a családok az egyház születésnapját. Idén hagyományteremtő szándékkal szervezte a családpasztorációs munkacsoport az évek óta mindig megtartott családi napot pünkösd ünnepére. Ahogyan Fekete Gyöngyi, a program egyik szerevezője rámutatott: a Szentlélek kiáradását ünnepelve igyekszünk a családokat is megújítani és megerősíteni küldetésükben, hogy mindannyian hírdetőivé váljanak az örömhírnek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .