Ötéves a Magyar Katolikus Rádió

A szentmise előtt Spányi Antal püspök, a rádió vezérigazgatója köszöntötte a bazilikát zsúfolásig megtöltő érdeklődőket, akik irodalmi és zenei összeállítást hallgathattak meg neves művészek előadásában. Ezt követően Mohos Gábor, az MKPK titkára olvasta fel XVI. Benedek pápa köszöntését, amelyben a Szentatya kifejezi óhaját, hogy a rádió működése „járuljon hozzá Krisztus tanítása terjesztéséhez, növelje az evangéliumi szeretetet, és hathatósan járuljon hozzá egy igazságosabb és szolidárisabb társadalom felépítéséhez”. A pápa apostoli áldását küldte a rádió munkatársaira és hallgatóira.

Erdő Péter bíboros homíliájában utalt a II. vatikáni zsinat Inter mirifica kezdetű dokumentumára, amely szerint az egyház feladata, hogy „a tömegkommunikációs eszközökkel is továbbítsa az üdvösség jó hírét, és hogy megtanítsa az embereket azok helyes használatára”. Az isteni gondviselés ajándéka, hogy a magyar katolikus egyháznak az utóbbi húsz évben egyre több lehetősége nyílt a tömegtájékoztatásban való részvételre. A több lehetőség természetesen több munkát és nagyobb konkurenciát jelent. Ebben a környezetben a katolikus rádió tiszteletre méltó következetességgel végzi szolgálatát, és ezzel jó nevet vívott ki magának – fogalmazott Erdő Péter, majd megköszönte a rádió munkatársainak eddigi szolgálatát, és a további munkához Isten áldását kérte.

A Magyar Katolikus Rádiót a püspöki konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy megerősítse és terjessze a keresztény életfelfogást a magyar társadalomban. Közszolgálati műsorstruktúrájával a rádió segít eligazodni és tájékozódni a közélet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a katolikus egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében határon innen és túl.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .