Az irgalmasság rendkívüli szent évének hazai megnyitó eseményei

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye:
December 8-án, kedden Nyíregyházán, a Nyíregyháza-örökösföldi Isteni Irgalmasság templomában a 18 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében nyitja meg Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a szentévi kaput.

Egri Főegyházmegye:
December 13-án, vasárnap az egri Bazilikában a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében Ternyák Csaba egri érsek megnyitja a szentévi kaput.

Esztergom- Budapesti Főegyházmegye:
December 13-án, vasárnap három helyszínen kerül sor a szentévi kapu ünnepélyes megnyitására: a budapesti Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros a 10 órakor kezdődő szentmisében, Máriaremetén a Kisboldogasszony Bazilikában Cserháti Ferenc esztergom- budapesti segédpüspök a 10.30 órakor kezdődő szentmisében, valamint Esztergomban a Főszékesegyházban Snell György esztergom-budapesti segédpüspök a 10.30 órakor kezdődő szentmisében megnyitja a szentévi kaput.

Győri Egyházmegye:
December 13-án, vasárnap a Győri Nagyboldogasszony-székesegyházban (Belvárosi plébánia) a 12 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében Pápai Lajos győri megyéspüspök megnyitja a szentévi kaput.

Görögkatolikus Metropólia:
December 8-án, kedden 18 órakor Máriapócson a Kegytemplomban Kocsis Fülöp metropolita, és Orosz Atanáz a Miskolci Egyházmegye püspöke valamint a december 12-én beiktatandó Szocska A. Ábel OSBM atya ünnepélyesen megnyitják a szentévi kaput. Ezen a napon 17 órától közös vecsernyét végeznek, a szentkapu megnyitása után virrasztást tartanak.

Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye:
December 8-án, kedden délelőtt 10 órakor a kiskunfélegyházi Sarlósboldogasszony templomban, december 13-án, vasárnap délelőtt 10.30 órakor a kecskeméti Társszékesegyházban Bábel Balázs érsek ünnepi szentmise keretében megnyitja a szentévi kaput.

Kaposvári Egyházmegye:
December 8-án, kedden délután 15 órakor a zalakarosi Isten Irgalmasság templomban Balás Béla kaposvári megyéspüspök megnyitja a szentévi kaput.

Pannonhalmi Főapátság:
December 8-án, kedden 18 órakor Győr-Kismegyerben az Isteni Irgalmasság templomában Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát-püspök ünnepi koncelebrált szentmise keretében nyitja meg a szentévi kaput.

Pécsi Egyházmegye:
December 8-án, kedden a Pécsi Székesegyházban a bűnbánati liturgiát, katekézist, valamint rózsafűzér-imádságot követően 18 órakor ünnepi szentmise keretében Udvardy György megyéspüspök megnyitja a szentévi kaput.

Szeged-Csanádi Egyházmegye:
December 13-án, vasárnap a szegedi Dómban a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében Kiss-Rigó László megyéspüspök nyitja meg a szentévi kaput.

Székesfehérvári Egyházmegye:
December 13-án, vasárnap Székesfehérváron a 10.30 órakor kerül sor a szentévi kapu megnyitására a Szent Imre templomban. Spányi Antal megyéspüspök vezetésével a szent kapun való áthaladás, és az Irgalmasság keresztjének elhelyezése után a Székesegyházban folyatódik az ünnep szentmisével.

Szombathelyi Egyházmegye:
December 13-án, vasárnap 9 órakor Veres András szombathelyi megyéspüspök a szombathelyi Székesegyházban ünnepi szentmise keretében nyitja meg a szentévi kaput, egyben megáldja a Szent Márton Jubileumi Évre készített bronzkaput.

Váci Egyházmegye:
A Váci Egyházmegyében Beer Miklós váci megyéspüspök három helyszínen nyitja meg a szentévi kaput: december 8-án, kedden 10 órakor a váci Székesegyházban, december 12-én, szombaton 16.30 órakor Mátraverebély-Szentkúton és december 13-án, vasárnap 9 órakor Gödöllő-Máriabesnyőn.

Veszprémi Főegyházmegye:
A Veszprémi Egyházmegyében Márfi Gyula érsek három helyszínen ünnepi szentmise keretében nyitja meg a szentévi kaput: december 12-én, szombaton 18 órakor Sümegen a Ferences Kegytemplomban, december 13. vasárnap 10.30 órakor Veszprémben a Szent Mihály Bazilikában, december 14 én, hétfőn 17 órakor Keszthelyen a Karmelita Bazilikában.

(forrás: MKPK Sajtószolgálat)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .