Az élet minden pillanatban szent

A következő szöveget olvasható itt: Az 5 millió meg nem született magyarnak állíttatott 1991-ben, őszentsége II. János Pál pápa lelkipásztori látogatásának esztendejében, melyre engesztelő nemzetünk kilenc hónapon át készült, könyörögve a magzati élet védelméért.


Azóta további 1 millió 200 ezer abortuszt hajtottak végre az országban. 1991-ben 89 931 esetben, 2009-ben 43 200 alkalommal. A művi vetélések száma csökkenő tendenciát mutat – egyre csökkenő népességszám mellett.

Iváncsy Balázs plébános augusztus óta szolgál Abasáron. Azóta felújították az emlékművet. December 28-án, aprószentek ünnepén körmenetben vonulnak a hívek az emlékműhöz, s imádkoznak a meg nem született gyermekekért.

Két anyuka érkezik az utcán babakocsival, egyéves gyermeküket tolják. Az egyik kicsi éppen a tavalyi szentestén látta meg a napvilágot.

A kétezer-hatszáz lakosú falu élni akar: idén tizenheten születtek, az óvodába hetvennégyen járnak, százhatvanhét az iskolások száma, százhúszan iratkoztak be hittanra. Augusztus óta négy gyermeket kereszteltek meg a helyi plébánián.

Az élet nemcsak a kezdetén – az utolsó pillanatáig szent. Iváncsy atya a gyöngyösi kórházban betegeket látogat. Az öregségben, a betegségben is felcsillan az élet szépsége, ez a semmi máshoz nem mérhető természetes csoda.

Fotó: Cser István

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .