„Az egri érsek bora 2018”

A hagyományokhoz híven az egyházmegye valamennyi területéről: az Egri, a Tokaji, a Mátrai, a Bükki és a Kunsági borvidékről is érkezett minta a megmérettetésre. „Az egri érsek bora 2018” cím átadásán Ficzek László, az Érseki Vagyonkezelő Központ igazgatója, általános helynök köszönetét fejezte ki a borászoknak. Elmondta, hogy negyedik alkalommal díjazták a borokat, és megköszönte az együttműködést Gál Lajos professzornak, az ismert egri borásznak, aki segített a szervezésben, illetve annak a hétfős grémiumnak az összeállításában, amely Ternyák Csaba érsek vezetésével döntést hoz a cím odaítéléséről.
A szakember örömének adott hangot, hogy fiatal és régóta ismert pincészetek is jelen vannak a versenyen, amelyen külön figyelmet kap „Az egri érsek misebora” kiválasztása. Ezt a titulust – amelynek odaítéléséről a főpásztor személyesen dönt – ezúttal egy tokaji pincészet bora viselheti.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .