Alázatosan megnyílni Isten jelenlétére

A Központi Oltáregyesület által kezdeményezett mozgalom azért jött létre, hogy felmutassa, miként kapcsolódnak össze mindazok, akik elköteleződnek az eucharisztikus élet elmélyítése iránt, mert meggyőződésük, hogy életük forrása az Eucharisztia. Az Eucharisztikus Élet mozgalom lelkiségének alappillérei az imádság, a felajánlás és az apostolkodás.
A mozgalomhoz csatlakozók vállalják, hogy elkötelezett szentségi életet élnek, naponta imádkoznak, és havonta egy óra vagy kétszer fél óra szentséglátogatást végeznek, illetve közbenjárnak a közösség egy másik tagjáért.
A mozgalom tagjai Isten és embertársaik szolgálatára ajánlják fel egész valójukat, emberi képességeiket, erejüket.
A közösséghez tartozók készek arra, hogy lehetőségeik és életállapotuk szerint másokkal is megosszák az Eucharisztiából fakadó kegyelmeket, és különösen odafigyelnek a testi-lelki hiányt szenvedőkre, a gyerekekre, az öregekre és a betegekre.
A tatai kapucinus templomban többféle módon kapcsolódhatnak be a hívek a szentségimádásba. Hétköznaponként a szentmisék előtt fél órával csendes szentségimádásra van lehetőség. Több mint egy éve a csütörtökönként tartott plébániai lelkigyakorlatok bevezető elmélkedése és az azt követő rövid egyéni elmélkedés az Oltáriszentség előtt történik. Több lelkigyakorlat célja a szentségimádás gyakorlatának elmélyítése volt.
Ezt a célt szolgálta a március elején tartott lelkigyakorlat is, amelynek résztvevői Leo Tanner Eucharisztia – Az átalakulás útja című könyvével foglalkoztak.
Mintegy fél éve szombatonként, az esti szentmise után, a Máriás papi mozgalom szervezésében cenákulumot tartanak a kitett Oltáriszentség előtt imádkozva. A közösség két alkalommal csatlakozott a világméretű szentségimádáshoz, mindkétszer 50-60 fő részvételével. A következő alkalom június 22-én, úrnapja szombatján lesz. Január 25. óta minden pénteken 15 órakor tartják az irgalmasság óráját a templomban, a kitett Oltáriszentség előtt. A helyi Eucharisztikus Élet mozgalom célja a szentségimádási alkalmak további bővítése, hogy minél többen egy szívvel, egy lélekkel legyenek együtt az Úr előtt.
Márciusban azért imádkozunk, hogy meg tudjunk nyílni Isten jelenlétére, és minden élethelyzetünkbe képesek legyünk beengedni őt, egyszerűen és alázatosan.
Az Eucharisztikus Élet mozgalomról további információ olvasható a következő weboldalon: http://www.oltaregyesulet.hu/eucharisztikus_elet_mozgalom.

Forrás: Tataikapucinus.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .