Aktuális

Szaléziként első gyakorlati tapasztalatait a brüsszeli francia tannyelvű műszaki szakközépiskolában szerezte. Oud-Heverlee-ben szentelték pappá 1970. szeptember 12-én. 1986-ban kinevezték a hetcheli szalézi közösség igazgatójának, 1989-ben pedig a Sint-Denijs-Westrem-i közösség vezetését bízták rá. 1984-től tagja a tartományi tanácsnak, 1990-ben tartományfőnökké nevezték ki. 1993-ban a flandriai tartomány elöljárója lett. Beszél flamandul, franciául, angolul és olaszul, emellett a régióban beszélt több nyelven ért. Don Hecke várhatóan az ősz folyamán veszi át tisztségét Havasi József jelenlegi tartományfőnöktől.(Magyar Kurir)

Schanda Balázs kinevezése

XVI. Benedek pápa április 24-én kinevezte a Világiak Pápai Tanácsának tagjai közé Schanda Balázst, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánját. A Szentatya többek között kinevezte még a pápai tanács tagjává Stanislaw Dziwisz bíborost, krakkói érseket, valamint Reinhard Marxot, München és Freising érsekét. (Vatikáni Rádió)

Szent Adalbert Alapítvány

Az esztergomi Szent Adalbert Központban, április 24-én Erdő Péter bíboros és Meggyes Tamás polgármester aláírta a „Szent Adalbert, Közép- és Kelet-Európa Kutatásokért Alapítvány” alapító okiratát. A Szent Adalbert Közép-Európa Kutatócsoport összefogja a katolikus egyetem piliscsabai campusán, valamint az Esztergomban folyó, Közép-Európával kapcsolatos tudományos munkát. A város önkormányzata és civil szervezetei eddig is támogatták a kutatócsoport munkáját. A2006/2007-es tanévtől kezdve a kutatócsoport kibővítette tevékenységi körét, és székhelyét Esztergomba helyezte át. Az alapítványt a hatékonyabb működés és forrásszerzés érdekében hozták létre.(Magyar Kurir)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .