Szent Imre-zarándoklat Veszprémből

A veszprémi székhelyű Szent Imre Egyesület és Veszprém város önkormányzata képviseletében kis küldöttség indul pünkösd hetében (május 5-től 13-ig) Partiumba és Erdélybe, hogy felkeresse az ezer éve született Szent Imre herceg emlékhelyeit.

A zarándokút résztvevői tisztelegnek az Árpád-házi királyfi emléke előtt, elhelyezik az egyesület koszorúit a Szent Imre nevére benedikált templomok oltárain és szobrai mellett. Az egyes állomásokon – Hegyközszentimrén a református egyházközség előadótermében, Kolozsváron a Szent Mihály Katolikus Nőszövetségben, Marosszentimrén a romtemplomban ökumenikus istentisztelet keretében, Gyulafehérváron a Római Katolikus Teológián, Marosvásárhelyen a ferences rend Szent Imre plébániaközösségében, valamint a gyimesfelsőloki Szent Erzsébet Római Katolikus Gimnáziumban – a küldöttség vezetője, Toldi Éva veszprémi tanár-újságíró vetített képes előadásokat tart Szent Imre üzenete a XXI. század magyarjaihoz, illetve Szent Imre partiumi és erdélyi öröksége címmel. Emellett bemutatják a jubileumi évben a Korda Kiadó gondozásában megjelent Szent Imre-emlékkönyvét is. A zarándokút csúcspontján, pünkösd szombatján, a csíksomlyói búcsúban tisztelegnek majd a zarándokok a somlyói Szűzanya és Szent Imre emléke előtt.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .