Afrika várja a pápát

A Szentatya március 17-én délután érkezik Kamerun fővárosába, Yaoundéba. Másnap látogatást tesz a köztársasági elnöknél. A püspökökkel találkozik a Krisztus király-templomban, majd délután a Mária, apostolok királynéja- bazilikában vecsernyét imádkozik a püspökökkel, papokkal, szerzetesekkel, egyházi mozgalmak képviselőivel és más keresztény egyházak vezetőivel.

Március 19-én a muzulmán közösség képviselőivel találkozik a nunciatúrán. Az Amadou Ahidjo stadionban mutat be szentmisét, és nyilvánosságra hozza a püspöki szinódus őszi ülésének munkadokumentumát. Ezután betegekkel találkozik, majd az afrikai szinódus főtitkárságának tanácsát fogadja. Március 20-án a pápa Kamerunból Angola fővárosába, Luandába repül. Felkeresi a köztársasági elnököt, találkozik a politikai és polgári hatóságokkal és a diplomáciai testülettel. Angola és Sao Tomé püspökeit fogadja a nunciatúrán.

Március 21-én a luandai Szent Pál-templomban szentmisét mutat be, este pedig a Dos Coqueiros stadionban találkozik a fiatalokkal. Március 22-én délelőtt szentmise a dél-afrikai püspökök szervezetének (IMBISA) tagjaival, majd a katolikus nőmozgalmak képviselőivel találkozik a Szentatya. Március 23-án a pápa délelőtt indul vissza Rómába.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .