Adománygyűjtés Iraknak

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 2017 júniusában online adománygyűjtést hirdetett közel-keleti keresztény testvéreink megsegítésére. A gyűjtés elsődleges célja az volt, hogy támogatva a lerombolt otthonok újjáépítését és a mindennapi élet feltételeinek megteremtését, segítséget tudjunk nyújtani azoknak a keresztényeknek, akiknek lehetőségük nyílik visszaköltözni korábbi lakhelyükre.
Az MKPK a gyűjtés eredményeként 500 000 USD összegű támogatást juttatott el a bagdadi apostoli nunciatúrán keresztül a rászorulóknak. Louis Raphal Sako káld katolikus pátriárka tájékoztatása szerint – a hátráltató körülmények után – elkezdődhetett a lerombolt lakóházak felújítása az iraki Batnája városában.
Az anyagi támogatás nemcsak konkrét segítséget jelent az elüldözött családoknak, hanem a keresztény közösség testvéri szolidaritásának kifejeződése is. Alapja annak a reménynek, hogy Isten a legnehezebb helyzetben élők számára is előkészíti a jövőt és a békét.

Forrás és fotó: MKPK Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .