A Szűzanyának ajánlották a BL-kupát

A trófeát Sergio Ramos, a spanyol főváros futballcsapatának kapitánya mutatta be a templomban, a hátvéd Marcelo pedig virágot helyezett el a Szűzanya oltárán. A madridi székesegyház elöljárói emlékeztettek arra, hogy 2006 óta ez volt az első alkalom, amikor a Real Madrid labdarúgói jelképesen felajánlották trófeájukat a Szűzanyának.
A fővárosi székesegyházban a vasárnapi ünnepi szertartáson jelen volt a spanyol csapat valamennyi tagja, valamint a klub edzői és támogatói is. A madridi érsekséget Jesús Vidal segédpüspök képviselte. A Bajnokok Ligájában szereplő csapatok közül egyedül a Realnak sikerült egymás után háromszor is megnyernie ezt a tornát. Május 26-án a királyi gárda 2014 óta negyedszer, a játékok történetében pedig tizenharmadszor szerezte meg a bajnoki címet, miután 3:1-re legyőzte a Liverpool FC csapatát. A köznyelvben Al­mu­dena­ként ismert székesegyház Madrid legjelentősebb temploma. Az oltár Mária-ábrázolása 1500 körül készült. Alkotójának a holland Diego Copint tartják. A madridi székesegyház épületegyüttesének jellegzetes eleme Szent II. János Pál pápa szobra, amely a templom közelében áll.

Forrás és fotó: Ekai.pl, Aciprensa
Fordította: Koncz Éva

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .