A szeretet civilizációját hirdetik

Arra kérte a szülőket, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az oda járó gyerekek „valóban szeretetközösséggé váljanak” és „Krisztus tanítását vallják”. Hozzátette: az Emmi tízmillió forinttal járult hozzá ahhoz, hogy az óvoda új épületbe költözhessen.


Pesti Imre budapesti kormánymegbízott beszédében kiemelte, hogy az óvoda Szent Annának, Szűz Mária édesanyjának, Jézus nagymamájának a nevét vette fel. A névválasztás tökéletes – tette hozzá –, mert a gyermeknevelésben a nagymamák szerepe kiemelkedően fontos. A nagyszülők támogatása nélkül nem lehet jól felnevelni a gyermekeket. Wintermantel Zsolt, Újpest fideszes polgármestere köszöntőjében arról beszélt, büszke arra, hogy az óvoda elődje már hosszú évek óta a kerületben működik. Mint mondta, azokat illeti nagy köszönet, akik óvodapedagógusként elérték, hogy az óvoda létszáma folyamatosan növekedett, s ezért új helyre kellett költöznie.

Snell György plébános, az Esztergom–budapesti főegyházmegye katolikus oktatási intézményeinek igazgatója emlékeztetett arra: szinte már az óvoda tíz évvel ezelőtti indulásakor érzékelhető volt, hogy a hely egy idő után szűk lesz a gyerekeknek. Sergőné Egedi Katalin, az óvoda vezetője az ünnepség végén megköszönte az intézmény támogatóinak a segítséget.

Az eseményen megjelent Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár is.

MTI
Fotó: Fábián Attila

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .