„Tengertől tengerig”

Az Alfa Szövetség és a zarándoklathoz csatlakozó szerzetesrendek, plébániák, iskolák és más egyházi, világi szervezetek, intézmények képviselői a kegykép másolatával szeptember 8-án Kassáról Olaszliszkára, Munkácsra, Beregszászra, Szatmárnémetibe, Kolozsvárra, Marosvásárhelyre, Csíksomlyóra, majd Gyulafehérváron, Déván át Magyarkanizsára utaznak, hogy végül a Budakeszi határában lévő ősi pálos kolostorba érjenek.


A kegyképet aztán a Szeged–Pécs–Kaposvár–Budapest–Balassagyarmat–Esztergom–Révkomárom–Veszprém–Szombathely–Zalaegerszeg útvonalon viszik tovább, végül Muraszombaton a szlovén életvédők fogadják szeptember 16-án. A Kárpát-medencei, 2100 kilométeres zarándoklat azokat a helyeket érinti, ahol erre a hívők előzetes igényt jelentenek be. A szervezők felkérik az összes, Mária nevet viselő, kereszténységét ezzel is hirdető honfitársukat, jelentkezzenek védnöknek az életvédő zarándoklat imádsággal és szeretetszolgálati munkával történő támogatására.

A zarándoklat magyarországi útvonalát tervezők arra kérik az Istenanyát tisztelő híveket, az iskolákat és a plébániákat: mielőbb jelezzék, ha akár díszkísérettel fogadnák, akár szentmise keretében üdvözölnék Magyarország védasszonyát.

Kapcsolattartó: Téglásy Imre (alfateglasy@t-email.hu, telefon: +36 30 9226775) és Komáromi János (komaromim@ freemail.hu, telefon: +36 20 350 2171). A Tengertől tengerig elnevezésű zarándoklatról további tájékoztatás olvasható (angolul, lengyelül és litvánul) az alábbi honlapon: www.fromoceantoocean. org.

(Kérjük, hogy a zarándoklat magyarországi útvonalának támogatói adójóváírásra jogosító adományukat „Patrona Hungariae” elnevezéssel az alábbi számlaszámra küldjék: OTP Bank Rt. Margit krt. 8–10., Budapest, 1027, 11702036-20642- 239-00000000 Swift code: OTPVHUHB.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .