A szent pápa a párbeszédre törekedett

A szertartáson részt vettek azoknak a magyarországi egyházközségeknek a képviselői, amelyek birtokában Szent II. János Pál pápa-ereklyék vannak. A Győri Egyházmegyét a szanyi egyházköz­ség képviselte, plébánosa, Henczel Szabolcs vezetésével. Az egyházközségek testvér­plébániai megállapodás aláírásával erősítették meg együttműködési szándékukat. Terveik szerint évente közös zarándoklatot szerveznek majd.
Stanisław Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek augusztus 20-án Krakkóban Szent II. János Pál pápa vérereklyét adott át Negyela Zoltán ruzsai és Henczel Szabolcs szanyi plébánosnak. A mostani ünnepet megtisztelte jelenlétével Jerzy Snopek, Lengyel­ország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete is.
Veres András püspök emlékeztetett arra, hogy II. János Pál pápa sohasem adta fel az evangéliumi elveket, krisztusi szeretettel tudott érvelni, és igazi, szeretetből fakadó békével közeledett az emberekhez, még az Egyház ellenfeleivel is párbeszédre törekedett.
A szentmisét követően gyertyás körmenetben vitték a szent pápa ereklyéjét a ruzsai Urunk Színeváltozása-templomba.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye; Délmagyar.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .