A Szent Kristóf Ház programjai

Az intézmény munkatársai a mindennapok során sokféle módon próbálják színesebbé tenni a fogyatékossággal élők életét. A fiatalok így megtapasztalhatják, hogy ők is képesek értéket teremteni a társadalom, a közösség számára. Kipróbálhatják, kifejezhetik, megmutathatják magukat és a bennük rejlő kincseket.
E lehetőségek bővítésére Székesfehérvár önkormányzata nevében a polgármestertől, Cser-Palkovics Andrástól kaptak támogatást, amiből sikerült beszerezni egy új nyomtató és fénymásoló készüléket. Ez az eszköz főleg a kézügyességet és a képzeletvilágot fejlesztő rajzokhoz, színezőkhöz, papírból készült alkotásokhoz jelent segítséget a fiataloknak. Az év során készített munkáikból minden ősszel kiállítást rendeznek. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár jóvoltából ilyenkor a szülők, a hozzátartozók és az érdeklődők rácsodálkozhatnak a fiatalok különleges képességeire, lelkük szépségére és tisztaságára, ami az alkotásokban tükröződik.
Az önkifejezés egy másik formájában, a közös zenélésben is sok örömet találnak a fogyatékossággal élők, ezért ezt a készségüket is állandóan fejlesztik. A támogatási összegből egy speciális, könnyen kezelhető hangszerkészletet is beszereztek, valamint egy mobil hangszórót, amivel a kísérőzenét szolgáltathatják. Az új eszközökkel most új előadásokat gyakorolnak, melyekkel az őszi szüreti fesztiválon, a Maroshegyi Böndörödőn szeretnének színpadra lépni.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .