Adolph Kolping szellemiségét követve

Bánhidy Vajk 1978. július 23-án született Esztergomban. 2004-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán történelem–latin szakos tanári és bölcsészdiplomát szerzett. Disszertációját a PPKE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola Egyháztörténeti Műhelyének keretében írja. Az újonnan kinevezett igazgató 2001 és 2019 között az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatóhelyettese és tanára, 2017-től 2019-ig a Magyar Kolping Szövetség országos alelnöke volt.
A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított és felügyelete alatt működő intézményfenntartó szervezet. Gondoskodik az Adolph Kolping szellemiségét követő hazai óvodák, általános és szakiskolák, valamint az idősek, a betegek és a fogyatékossággal élők ellátását végző szociális otthonok fenntartásáról és működtetéséről. Lelki, szakmai és pénzügyi hátteret nyújt a gyermekek és a szakiskolákban tanuló fiatalok oktatásához, valamint az idősek, az elhagyatottak ápolásához.
A KOSZISZ jelenleg 13 iskola, 4 szociális intézmény és 16 szociális támogató szolgálat működési feltételeit biztosítja.

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..