A római rítus két formájának együttélése

Az előadások a római rítus két formájának együttéléséről szólnak, a gyakorlatok legméltóbb végzésük elsajátítását segítik. „XVI. Benedek pápa szellemében az egyetemes, nagy római liturgikus hagyományból szeretnénk tanulni, tanulságokat levonni és lelkileg gazdagodni” – fogalmazzák meg céljukat a szervezők.
Az egész napos gyakorlások során tanítják és együtt gyakorolják a „rendkívüli forma” (hagyományos liturgia) szerinti misézést, ministrálást, zenei szolgálatot, de azt is, miképpen lehet emelni a „rendes” (zsinat utáni) forma méltóságát a papi celebrációban, az oltárszolgálatban és a zenében, milyen elemeket vehet át törvényesen és lelki haszonnal mindkét forma a másikból. (Részletek:www.egyhazzene.hu)
A tanfolyamot csak kellő érdeklődés esetén rendezik meg, ezért az érdeklődők mielőbbi jelentkezését kérik a következő címen: Ferences Rendház, 8330 Sümeg, Szent István tér 7. A jelentkezők tüntessék fel címüket és telefonszámukat is.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .