A papi teremlabdarúgó-Eb-n hatodikok lettünk

Az Eb-n Portugália megvédte a címét, miután a döntőben 3–0-ra legyőzte Bosznia-Hercegovinát. A harmadik helyet a házigazda Horvátország szerezte meg: 3–1-re megverte Szlovákiát.

A magyar válogatott február 21-én Olaszország ellen 1–0-s győzelemmel mutatkozott be, majd Csehországot győztük le 2–0-ra. A későbbi győztes, Portugália 3–1-es győzelmet aratott a magyarok felett, az utolsó csoportmeccsen pedig Horvátország örülhetett – egy megpattanó lövéssel bizonyultak jobbnak, így 1–0-ra győztek.
A 23-i zárónapon az ötödik–nyolcadik helyért zajló helyosztón az osztrák papi válogatott volt az ellenfél, rajtuk 3–1-gyel léptünk túl a fél­idei 2–0-s vezetést követően. A mérkőzés negyedik percében Fejes Csaba szép góljával szereztük meg a vezetést. A nyolcadik percben Farkas László passzolt Kocsis Dánielnek, aki tíz méterről nagy gólt lőtt. Ehhez azonban az is kellett, hogy a labda megpattanjon az egyik osztrák játékos lábán. A tizenötödik percben ismét Fejes Csaba talált be, de rá két percre, egy védelmi hibát kihasználva, szépítettek szomszédaink. Csapatunk ezután sem állt le, bár a három ziccert már nem tudták gólra váltani.
A csapat edzője, Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) korábbi elnöke így értékelt a mérkőzés után: „Játékban előrébb léptünk. A mezőny is erősebb lett, kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Célunk az ötödik hely megszerzése.”
Sajnos ez nem sikerült a Románia elleni meccsen, másik szomszédunk 2–0-ra győzött. A románok nem hagyták kibontakozni a magyar válogatottat. Az első félidő végéhez közeledve a román csapat meg is szerezte a vezetést, majd a második játékrészben egy újabb góllal beállította a végeredményt. Noha több helyzetünk is volt, ezeket nem sikerült értékesítenünk, így ellenfelünk szerezte meg az ötödik helyet.
Magyarország papi csapata három új játékossal kiegészülve vágott neki az idei kontinenstornának. A válogatott tagjai: Kiss-Rigó László, a Szeged–csanádi egyházmegye püs­pöke, aki több alkalommal is átvehette már a legjobb kapusnak járó díjat; Rockenbauer István ferences szerzetes; Fejes Csaba, aki a Ferencváros junior­csapatában is játszott (Esztergom–budapesti egyházmegye ); Farkas László (Váci egyházmegye); Barazsuly István szalvatoriánus szerzetes; Topsi Bálint (Szeged–csanádi egyházmegye); Veress Zoltán (Egri főegyházmegye); Moldván Tibor és Stefán Zoltán gö­rög­katolikus parókusok. A csapat legújabb tagjai szintén görögkatolikus atyák: Kocsis Dániel, Szabó Tamás és Szarka Gergely. A nemzeti együttes trénere Bozóky Imre. A papi futsal-Eb-t jövőre Olaszországban rendezik.

Forrás és fotó: Mente.hu

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .