A „nyolcak” tanácskozása

Február 19-én délután a „nyolcak” találkoztak azzal a tizenöt tagú bíborosi tanáccsal, amelyet 2011-ben XVI. Benedek pápa hívott életre Tarcisio Bertone akkori bíboros államtitkár vezetésével a Szentszék szervezeti és gazdasági kérdéseinek vizsgálatára.

 

A nyolctagú tanács reformjavaslatokat készít a pápának a vatikáni pénzügyekre és gazdálkodásra vonatkozóan. E javaslatok alapját azok a két napon át tartó tárgyalások képezik, melyeket Ferenc pápa a vatikáni javak kormányzósága és az IOR vatikáni bank működését ellenőrző, általa kinevezett bizottság tagjaival folytatott.

 

Oscar Rodriguez Maradiaga hondurasi bíboros, a „nyolcak” koordinátora a Vatikáni Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy a világi hívők egyházi helyzetét szervezeti tekintetben is fel kell értékelni. A Világiak Pápai Tanácsa és a Családok Pápai Tanácsa helyett a világi hívők kongregációjára van szükség. „Ahogy eddig volt, úgy nem mehet tovább” – fogalmazott a bíboros. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .