A nagy hazugság

A betegeket szeretettel kell kísérnünk, és oda kell fordulnunk hozzájuk, hogy érezzék törődésünket és vigasztalásunkat. „A betegek mellett, ápolásukkal töltött idő szent idő” – írja a pápa. Azt is hangsúlyozza, hogy a súlyosan beteg és magányos emberek is megtapasztalhatják szenvedéseikben Isten kegyelmét. Már csak ezért sem emberhez méltatlan a szenvedés ideje. A pápa lelkesítő üzenetet fogalmazott meg azon keresztények számára, akik éveken át áldozatosan ápolnak beteg és idős embereket. Néhány napig még viszonylag könnyű egy beteget szolgálni. Ám hónapokon át mosdatni, öltöztetni, etetni sokszor nagyon fárasztó és nyomasztó feladat. Különösen akkor, ha a beteg már meg sem tudja köszönni a gondoskodást. Az ápolók egészen sajátos módon támogatják az egyház küldetését – fogalmazott a pápa.

A betegek idei világnapjának mottója: „A szív bölcsessége: Szemük voltam a vakoknak, a sántáknak pedig lábuk.” Ferenc pápa szerint a betegápolás nem mindig igényel sok beszédet. A betegek csendes kísérése is fontos. (KAP)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .