Nagyvilág

Az olasz egyházmegyék összevonása

Az olasz püspöki konferencia javaslatot tett az egyházmegyék számának csökkentésére. A kérést a püspöki kongregáció vizsgálja meg, egyelőre még nem született döntés. Az ötvennyolcmillió olasz katolikus jelenleg kétszázhuszonhat egyházmegyéhez tartozik. Az 1984-es olasz konkordátum száztizenhárom egyházmegye kialakítását tűzte ki célul. Az olasz püspökök Ferenc pápa kifejezett kívánságára készítették el javaslatukat. (KAP)


Százmillió utcagyerek a világon

Az utcagyerekek újságot, cigarettát, virágot és édességet árulnak, de sajnos némelyikük drogot vagy a saját testét is. Több országban gyűjtést szerveznek az utcán élő fiatalok megsegítésére Az ifjúság egy világ katolikus segélyakció keretében. Idén a Fülöp-szigeteki gyerekek helyzetének javítása a fő cél. (KAP)

Segítséget a Boko Haram ellen

Oliver Dashe Doeme észak-nigériai püspök a Nyugat segítségét kéri a Boko Haram terrorszervezet megfékezésében. A nigériai hadsereg korrupt, és a terroristák belülről is gyengítik a szervezetet. Ez nyilvánvalóvá vált a közelmúltban a Baga városa ellen indított, minden eddiginél több áldozatot követelő véres támadás során is. A püspök egyházmegyéjében az utóbbi öt évben ötven templomot és kápolnát semmisített meg a Boko Haram. Ignatius Kaigama abujai érsek is hangot adott annak a várakozásának, hogy a Nyugat nyújtson nagyobb segítséget a terrorizmus felszámolásához. (KAP)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..