A megtisztulás útján

A meghívott vendég és felesége előadásukban hitükről, istenélményeikről, tudományról, házasságról, hétköznapokról és megpróbáltatásokról beszéltek. „A gonosz lélek nagyon ravasz, mert a dolgok sokáig jól mennek Isten és hit nélkül is. A házasságok egy darabig szépen működnek templom nélkül is. Az emberek összeházasodnak, szerelem van közöttük, jönnek a gyerekek, minden szép és jó. De a szívnek annak a részébe, ahonnan hiányzik Isten, egyetlen pillanat alatt beugrik egy bálvány, és szétrombol mindent: a házasságot és magát az embert is. Aztán hűtlen lehetsz a feleségedhez, megcsalhatod a munkatársadat, a barátodat. Ez a bálvány akkor tudja befészkelni magát az ember szívébe, ha kizártuk onnan Istent, ha nem hagytunk neki helyet” – mondta Csókay András.
A főorvos elismerte, hogy ő maga is így járt. „Nagyon szép kezdet és boldog családi élet után egyszer csak teljes válságba kerültem, és úgy éreztem, minden tönkrement. Megromlott a házasságom, rossz apa voltam, rossz orvos, és minden romokban hevert körülöttem. Sajnos sokan eljutnak erre a pontra. Hála Istennek az ember szívébe bele van ültetve a lelkiismeret, amit Krisztus hangjának is nevezhetünk. Ez mindig szólni, figyelmeztetni akar, de meg is kell tudni hallani. A gödörből kifelé indulni nem olyan nehéz, hiszen rossz ott lenni. Ám ahhoz már kitartás kell, hogy az ember hazaérjen, és otthon is maradjon. A megtisztulás útját végigjárva maradjunk a megvilágosodás útján” – biztatta hallgatóit az idegsebész főorvos.

Forrás és fotó: Tatai István Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .