Egy plébános tanácsára lemondtak az abortuszról

Fotó: YouTube

 

Emil Paul Tscherrig, Olaszország és San Marino apostoli nunciusa írta a levelet, amelyben gratulál a plébánosnak, amiért ezer euróval támogatja azt a hat nőt, akik életük számos nehézsége miatt korábban az abortusz mellett döntöttek, ám tanácsára mégis megtartják gyermeküket. „Ezer prédikációnál és szószékről hirdetett tanításnál is ékesszólóbb, ragyogó tettel mutatja meg másoknak, milyen végtelenül értékes az emberi élet, amelyet mindenáron meg kell őrizni, támogatni kell” – írja a nuncius. Marco atya gesztusa evangéliumi példa arra, hogyan kell segítenünk „Isten dolgait”. A pápai követ hozzáteszi: „Csodálatos látni, hogy egy egyházi ember a megtakarított pénzét odaadja Isten »kincsének«. Mert minden ember kincs, főként az, aki a legvédtelenebb, akinek a legnagyobb szüksége van a segítségre.” Levele végén a nuncius tolmácsolja a plébánosnak a pápa üdvözletét: „Szentatyánk, Ferenc pápa nevében is biztosítom Önt legnagyobb elismerésünkről, és az Úr bőséges áldását kérjük Önre” – áll az Il Mattino di Padova napilap hasábjain június 24-én közzétett levélben. A plébános így nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „Nem szerettem volna a nyilvánosság elé állni ezzel, mert már így is sok szemrehányást és kritikát kaptam. Vannak, akik azt gondolják, a jót úgy kell tenni, hogy nem csinálunk neki hírverést. Ez igaz, de az a lány a szomszéd faluból nem jött volna el hozzám segítséget kérni tíz nappal ezelőtt, ha nem tudta volna, hogy tanácsot és segítséget kaphat tőlem. És az az apuka sem keresett volna fel, akinek nem volt pénze tápszerre a két hónapos kisbabájának….” – jelent meg az Il Gazzettino című lapban június 20-án.
Egy plébánosnak ugyanakkor mindig jólesik a pápa megbecsülése, ezt Marco atya így fejezte ki: „Természetesen örültem a levélnek, még ha a pápának bizonyára sokkal fontosabb dolgai is vannak ennél.”
A hírhez hozzászólt Michela Lorenzato, a Demokata Párt padovai titkárhelyettese is: „Az egyetlen helyénvaló dolog az információk átadása. Engedni kell, hogy a nők maguk döntsenek. Tanuljuk meg tisztelni mások döntését. Ezek mindig jól átgondolt, fájdalmas, sok szenvedés árán meghozott döntések. Csak azt kérem Öntől, hogy tisztelje ezeket” – írta nyílt levelében június 6-án a www.vvox.it honlapon.

Fordította: Thullner Zsuzsanna

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .