A közös tanúságtételért

A tanácskozás témája: Új kihívások az európai egyházak tanúságtétele előtt.
Az 1972-ben alapított vegyes bizottság évente tanácskozik, ezeken az üléseken a két szervezet elnöke és hét-hét tagja vesz részt. A CEC tagjai idén először találkoznak a CCEE új vezetőségével, köztük a szervezet elnökévé újból megválasztott Erdő Péter bíborossal, illetve a 2011. októberi plenáris ülésen kinevezett hét tagjával.

Szakértők bevonásával zajlik az ülés. Giancarlo Blangiardo, a Milano-Bicocca-i egyetem professzora az egyházak és a társadalom előtt álló demográfiai, politikai és gazdasági kihívásokról tart előadást; a londoni King’s College professzora, Alister McGrath pedig a téma kulturális és spirituális vonatkozásairól beszél. Az előadások alapján tanácskoznak arról, hogyan tehetnek tanúságot az egyházak a jelen folyamatosan változó világában, s milyen teológiai és gyakorlati válaszokkal rendelkeznek. A résztvevők találkoznak az Egyházak Világtanácsa, a Lutheránus Világszövetség (LWF), a Református Egyházak Világközössége (WCRC) és az egyházakat és humanitárius szervezeteket tömörítő ACT Alliance elnökeivel, képviselőivel, valamint a genfi helyi egyházak küldötteivel. Január 27-én este fogadja a résztvevőket Silvano Tomasi érsek, aki a Szentszék állandó képviselője az ENSZ genfi székhelyű hivatalainál. Ezen a napon tanácskoznak a cigányok európai jelenlétéről, az európai muzulmánokkal folytatott párbeszédről és a földrész politikai-gazdasági helyzetéről is. Január 28-án a Reformáció Nemzetközi Múzeumában tett látogatással ér véget a találkozó. Az ülésszakok között a különböző keresztény felekezetek imádságain vesznek részt a bizottság tagjai.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..