A katolikus egyetemek küldetése a társadalomban

A konferenciát a Nevelésügyi Kongregáció, a Kultúra Pápai Tanácsa és a Római Vikariátus szervezte , hogy megválaszolják a katolikus egyetemek küldetése alapján a mai kultúra, a közélet és a gazdaság égető kérdéseit. A megnyitó ünnepségen, a Capitoliumon köszöntőt mondott többek között Tarcisio Bertone bíboros államtitkár és Gianfranco Ravasi érsek, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke is.

A katolikus egyetemek képviselőit Gianni Alemanno, Róma polgármestere köszöntötte, majd előadást tartott Cesare Mirabelli, a Tor Vergata római egyetem professzora, Maria Stella Gelmini olasz oktatási miniszter és Eric McLuhan, a torontói egyetem emeritus professzora. A nyitónap ünnepi vesperással zárult, melyet Rino Fisichella érsek, az Életvédő Pápai Akadémia elnöke tartott a Santa Maria in Aracoeli-bazilikában. A résztvevők előadásokat hallgattak meg, és munkacsoportokban fejtették ki véleményüket a világszerte elterjedt katolikus egyetemek társadalmi küldetéséről.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemet Fodor György rektor, Kránitz Mihály, a Hittudományi Kar professzora és Alessandro Caprioli egyetemi lelkész képviselte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..