A jövő jele

„Megismeritek majd az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket” (Jn 8,32). A teológia az isteni kinyilatkoztatáson alapuló hit megértésére irányuló tudomány, az igazság ismeret, a keresztény ember számára pedig az igazság egyetlen személy, Jézus Krisztus. A hittudomány Krisztus ismerete. A főiskola Krisztus egyre mélyülő ismeretével küldi a világba végzős hallgatóit, akik teológusként, hitoktatóként, lelkipásztori kisegítőként dolgozhatnak a közösség szolgálatában.


Az épület átadóján Hegyi László egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében kitért Ferenc pápa néhány nappal korábban Strasbourgban mondott beszédére. A katolikus egyházfő szólt Európa jelenlegi kihívásairól, amelyek állandó kreativitásra ösztönöznek bennünket, hogy a keresztény gyökerek termékenyek legyenek a mában, és alakítsák a megálmodott jövőt.

Az ünnepségen elhangzott: az épület átadója egy új folyamat kezdete. A főiskola a korábbiaknál szorosabb kapcsolatokra törekszik a Pécsi Tudományegyetemmel. Ennek érdekében írták alá június 27-én azt a képzési együttműködési megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy a főiskola tanári diplomát adó hittanár- nevelőtanár szakos osztatlan MA-képzést indítson. A képzés szakmai részét a főiskola, pedagógiai részét pedig az egyetem biztosítja.

Katits
Fotó: Loósz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .