A házasság titok, a család öröm

A családfesztivált kétnapos családkongresszus előzte meg, amelyet november 10-én és 11-én tartottak Máriabesnyőn. Az ünneplés november 12-én a családfesztiválon folytatódott. A gödöllői kastélyban tartott találkozón mintegy négyszázan vettek részt.

A családokért felelős püspök által vezetett bevezető imádság után Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsanna nyitotta meg a zenés-táncos műsorszámokkal színesített fesztivált.

Bíró László a rendezvény kapcsán elmondta: „A konferencia mottója, a »nagy titkok ez«” (Ef 5,32), arra figyelmeztet, hogy nem tekinthetjük a családot pusztán szociológiai tényezőnek.

A házasság, a család misztérium, amely a Szentháromság titkában gyökerezik. Bár a családok életében számtalan nehézség van, meg kell tanulnunk, hogy ne mindig a negatívumokról beszéljünk.

Mint XVI. Benedek pápa fogalmaz: a hit továbbadásának egyetlen módja az öröm. Ha mindig a válságot, a nehézségeket emlegetjük, mi magunk leszünk a válság elmélyítői.

Bennem nem optimizmus van, hanem remény. Hiszek Isten hűségében, hiszem, hogy az Isten beleoltotta az emberbe a házasság iránti vágyat, és a házasság mint tiszta érték a magyar társadalomban is újra föl fog ragyogni.“

 


 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .