A gyógyulás reményével

A megyés főpásztor új lendületet hozott az ezeréves zarándokhelynek azzal, hogy évről évre mindennapi problémákat érintő imaszándékra hívja az egyházmegye híveit a bodajki búcsún. Idén a nehéz helyzetben élő családokért szólt a közös imádság. Az egyházmegye családközösségeinek képviselői is eljöttek, hogy imádkozzanak családtagjaikért és közösségük tagjaiért, Isten kegyelmét, gondviselő szeretetét kérve mindazok számára, akik problémákkal küzdenek.

Tamás Péter és felesége a csákvári MÉCS családközösségből érkezett Bodajkra, hogy hálát adjon a Szűzanyának első gyermekükért, akinek érkezése számos nehézséget vetett fel, de imáik meghallgatásra találtak. A hálaadáson túl azért érkeztek, hogy egy gondokkal küzdő édesanyáért és két gyermekéért imádkozzanak.

A székesfehérvári Katona Károlyné Bucsi Éva elmondta: ha tud, mindig részt vesz a bodajki búcsún. Egész családja: nagyszülei, szülei, keresztszülei is ide jártak, és szeretné, ha lányai is követnék majd a hagyományt. Beteg édesapjáért és munkatársaiért imádkozik.

Varga Imréné kilencvenéves édesanyjával érkezett zarándoklatra, aki már fiatalkora óta gyakran eljön a bodajki Szűzanyához, hogy hálát adjon élete kegyelmeiért. Mindketten a családjukért imádkoztak: a fiatalokért, hogy megtalálják útjukat az életben.
 
„Az evangéliumok keveset beszélnek Máriáról, de azt tudjuk, hogy mindig ott volt Jézus mellett. A mennybemenetel után Mária köré gyűltek az apostolok: ősi tapasztalat tehát, hogy az egyháznak, a keresztényeknek jó Máriához menni, imádkozni közbenjárásért – hangsúlyozta szentbeszédében a püspök.

Fontos a családokért, a lelki válságban élőkért és azokért imádkozni, akik, noha házasságban élnek, újabb kapcsolatokat keresnek. Sokan nem képesek kitartani a nehezebb időszakokban társuk mellett. A főpásztor szerint szándékaink gyógyulására van szükség, hogy újra merjünk életre szóló ígéretet tenni a házasságkötésben. Mindenkit azzal biztatott, hogy van megújulás. Vissza kell térnünk hitünkhöz, Isten szeretetéhez, az első szeretethez, hogy nemzetünk, társadalmunk gyógyuljon, házastársunk pedig megtalálja örömét a család boldogságában. S hogy mindannyian magunkra találjunk – egymás örömében.

 

Fotó: Bertáné Pintér Katalin

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .