„A család: férfi és nő”

Olaszországi egyesületek egy csoportja egy egész Európára vonatkozó petíciót készül benyújtani a strasbourgi Európai Parlamentnek, hogy az összes tagállamára nézve ismerje el a család egyetlen formájaként a férfi és nő természetes kapcsolatát.
Simone Pillon a „megvédjük a gyermekeinket,” szervezet elnöke, aki egyike a kezdeményezés elindítóinak úgy fogalmazott, hogy nagy a különbség a különböző országokban bevezetett jogszabályok között. Így például Olaszországban, Horvátországban és Lengyelországban békésen megegyeztek abban a természetes alapban, hogy a házasság a férfi és nő között jön létre. Addig más országokban, mint például Németországban, ahol a bejegyzett élettársi kapcsolatot elismerik, van némi zavar, míg ismét más országokban teljesen elfogadják házasságként az azonos neműek kapcsolatát. Ezért most, amikor a család szót használjuk, akkor az európai jogszabályok már nem értik, hogy mit mondunk. Ezért van szükségünk egy közös nevezőre: „Azt kérjük, hogy Strasbourg ismerje el a családot, mint férfi és a nő kapcsolatát. Csak így lehet egységet teremteni Európában a családpolitika terén”.
A kezdeményezést, Rómában kedden reggel mutatták be, a Domus Romana Sacerdotalisban, azzal a céllal, hogy elérjék a szükséges egymillió aláírást. „Azt hiszem, sikerülni fog”, mondja Pillon, bár az is igaz, hogy korábban az „Egy közülünk” szervezet is hiába gyűjtött kétmillió aláírást azért, hogy elismerjék az Európai Parlamentben, hogy az emberi élet a fogantatástól és nem a születéstől kezdődik. Azt a petíciót sohasem vizsgálták és „ archiválásra került”.  Reméljük, hogy ez alkalommal a mi javaslatunkat majd figyelembe veszik. (Forrás: famigliachristiana.it)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .