Zsebpénzből adomány

Nagy mennyiségű tartós élelmiszert gyűjtöttek a Katolikus Karitász nagyböjti felhívására az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola diákjai. Az intézmény tanulóira és pedagógusaira minden gyűjtésben számíthat a segélyszervezet, sok gyermeknek szereztek örömet a karácsony előtti ci­pős­do­boz-akcióban is.
Az élelmiszer-adományokat április 6-án adták át Szijártó Lászlónak, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatójának. László atya köszönetet mondott mindazoknak, akik nagyböjti felhívásukra adakoztak azért, hogy szebbé és gondtalanabbá tegyék a rászoruló nagycsaládosok, betegek, idősek húsvétját. Elmondta, hogy a megyében több mint kilenc tonna élelmiszert gyűjtöttek, országosan pedig összesen százkilencven tonnát. Várták az adományokat az egyházi iskolákban, de néhány állami oktatási intézmény is csatlakozott az akcióhoz a plébániákon és több bevásárlóközpontban.
„Édesanyámmal mentünk vásárolni, de a zsebpénzemből vettem meg mindazt, amit behoztam az iskolába” – mondta el az egyik tanuló, Nagy Lili. „Tudom, hogy örömet szerzek ezzel, egy nehéz körülmények között élő családnak szebb lesz a húsvéti ünnepe.” A negyedik osztályos kislány lisztet, cukrot, étolajat, száraztésztát és babkonzervet ajánlott fel. Elmondta, hogy a családja is segíti a környezetükben élő szegény sorsúakat: egy családot télen tűzifával támogattak.
Reiter István hitoktató beszámolt arról, hogy csaknem száz diák ajánlott fel tartós élelmiszert. A családok örömmel vesznek részt a jótékonysági akciókban, ezzel ugyanis odafigyelésre, együttérzésre, felelősségvállalásra nevelik a gyerekeket.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegyei Karitász

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .