Az eucharisztikus kongresszus logójának megtervezése

Formai elvárások

– Az embléma színesben és fekete-fehérben is felismerhető legyen.
– Nagy méretben (molinón, zászlón, pólón) és kis méretben (levélben, fejlécen, kulcstartón, kitűzőn, bögrén, tollon) is felismerhető legyen.
– Szín- és formavilága (és tipográfiája) figyelemmel legyen a különböző megjelenési módozatokra (nyomtatott: színes és fekete-fehér; digitális).
– Legyen variálható, azaz felirattal kiegészíthető.
– Formátum: vektoros (EPS vagy AI), valamint JPG és PNG formátumok
– Logó rövid leírása, magyarázata, színkódok, felirathoz javasolt betűtípus megadása

Beküldendő logóvariációk (összesen 2 db):
1. Színes
2. Monokróm (fekete-fehér)

A pályázat benyújtása
– Az alkotásokat 2017. május 21-én, vasárnap éjfélig kell megküldeni kizárólag elektronikus úton, a palyazat@iec2020.hu e-mail címre, a kiírásnak megfelelő formátumokban.
– A pályaművet a pályázati adatlappal ellátva kell beküldeni. Az anyagot a beérkezés után NEK 2020 elnevezéssel és egy négy számjegyű kóddal látják el. A beérkező pályázatokat kezelő, erre felhatalmazott személy az elbírálási folyamatból ki van zárva.
– A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a palyazat@iec2020.hu e-mail címre lehet küldeni.

A pályázat díjazása
– A nyertes pályamű díjazása nettó 100 000 Ft és ingyenes részvételi lehetőség a kongresszuson. A pályázat eredményéről 2017. május 30-tól az iec2020.hu oldalon lehet tájékozódni.
– A kiíró a díjazottat e-mailben értesíti.
– A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a beadási határidő lejárta után a nyertes pályaművet kiválassza, és új határidő kitűzésével módosításra, javításra kérje a pályázót.
– Amennyiben nem érkezik a kiírásnak megfelelő pályázat, a kiíró fenntartja a jogot új pályázat kiírására.

Tartalmi elvárások
– A logó utaljon a helyszínre (Budapest, Magyarország), és irányítsa a figyelmet az Eucharisztiára.
– A logó fejezze ki a kongresszus témáját, mottóját: „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7)
– „A szentmiseáldozat az egész keresztény élet forrása és csúcspontja” (LG 11). „Az Eucharisztiából mint forrásból árad belénk a kegyelem, az emberek megszentelése” (SC 10). Az Eucharisztia a lelki életünk forrása, hiszen „benne van az Egyház egész kegyelmi gazdagsága, maga Krisztus, a mi húsvéti bárányunk és élő kenyerünk” (PO 5). Olyan tiszta forrás, amelyből mindnyájan meríthetünk az Eucharisztia ünneplése által, a szentáldozásban és a szentségimádás formájában.

Részvételi feltételek
– A pályázat nyilvános. A beérkezett pályaműveket szakmai bírálóbizottság véleményezi – az ebben szereplők nem ismerhetik a pályázók kilétét. A győztes kiléte csak a végeredmény kihirdetésekor derül ki.
– A pályázat kiírója a nyertes pályázó díjának kifizetésével a logó felhasználására teljes, kizárólagos, térben és időben korlátlan felhasználási és használati jogot szerez, a logót szabadon felhasználhatja, illetve a nyertes pályázat anyagát és a pályázó nevét nyilvánosságra hozhatja.
– Nevezési díj nincs.
– Egy pályázó több (maximum 3 db) pályamunkával nevezhet.
– Pályázatot nyújthat be bármely természetes vagy jogi személy. A természetes személyek esetében feltétel a 16. életév betöltése.
– A pályázat egyfordulós.
– A pályázók vállalják, hogy a pályamunkák elkészítésénél más, jogvédelem alatt álló alkotásokat nem használnak fel.
– A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázati anyaga a saját műve, amellyel harmadik személy szerzői és egyéb jogait nem sérti, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért teljes körű felelősséggel tartozik. E feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelen, az eredményhirdetés után kiderülő jogsértés esetén a pályázó a díjat köteles visszafizetni.
– A pályázathoz csatolni szükséges a kiírás mellékletét képező, kitöltött pályázati adatlapot, amelynek kitöltésével és beküldésével a pályázó elfogadja a kiírásban foglalt feltételeket, beleegyezik a pályaműve nyilvánosságra hozatalába (a pályázó nevével azonosíthatóan is). A kiíró döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.
– A nyertes pályázó kötelezi magát, hogy az értesítést követő 5 napon belül a teljes pályázati anyagot átadja. A pályázati díjat a kiíró ezután fizeti ki.
– A pályázat kiírója vállalja, hogy a pályázati díj kifizetésével kapcsolatban felmerülő adókat és járulékokat megfizeti.
További részletek az eucharisztikus kongresszus honlapján találhatók.

Forrás és fotó: Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .