Zavaró imareklám

Fotó: justpray.uk

 

Az anglikán egyházat igazán nem lehet vallási fanatizmussal vádolni. A kisfilm ügyes, korszerű eszközökkel kívánta elérni az embereket. Az ország három legnagyobb mozihálózata azonban nem vállalta a miatyánk-reklám vetítését, arra hivatkozva, hogy az kifejezetten zavarhat egyes nézőket. Különben is, a mozik vallási kérdésekben semlegesek – hangzott az érvelés.
A mozihálózatok elzárkózása országszerte nagy felháborodást keltett. Felmerülhet a kérdés: mióta a terroristák vallási jelszavak mögé bújva követik el gaztetteiket, azóta minden vallási eszmét ki kellene hagyni a műsorokból? A náci és a kommunista uszítás elutasítása sem jelentheti azt, hogy mindenfajta politikai témát száműzni kellene a médiából. Vagy talán Oszama bin Laden, az egykori terroristavezér szélsőséges tettei miatt hallgatnunk kellene Kalkuttai Teréz anya irgalmas cselekedeteiről is?
A párbeszéd alapelve az, hogy tisztelem a dialógusban részt vevő másik fél nézeteit, ugyanakkor határozottan kifejezésre juttatom a saját meggyőződésemet.  A Jézustól tanult miatyánk, ez a mindennapi kenyérért és a bűnök megbocsátásáért szóló fohász aligha sérthet bárkit is.
Zavaró legfeljebb az lehet számunkra, ha elfeledett imádságainkra ilyesfajta „reklámfilmeknek” kell emlékeztetniük bennünket.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .