Zarándokpont

Az átadóünnepség szentmisével kezdődött, melyet Vértesaljai László jezsuita szerzetes, a Zarándokpont szellemi atyja mutatott be. Homíliájában elmondta: „Térképünk, iránytűnk maga a Szentlélek. Ő vezet bennünket. Mindannyian Krisztushoz tartozunk, az ő zarándoktársai akarunk lenni. S bár különböző felekezetből érkezünk, ebben egyek vagyunk. Krisztus követői leszünk, megyünk utána. Ahogy az egész egyház zarándokol itt a földön Krisztust követve, úgy zarándokolunk vele mi is. Célunk a mennyei Jeruzsálem.”


A szentmisét követően a megjelentek kis agapéja után bemutatkozott a leendő irodavezető, Ocsovai Mária, aki az iroda nyitva tartásáról, elérhetőségeiről, s a már működő közös honlapról is beszélt.

A zarándokirodában felváltva várják a zarándokolni vágyókat a hat zarándokút képviselői. Felvilágosítást adnak az utakról, és tájékoztatással, gyakorlati tudnivalókkal segítik az érdeklődőket.

(Nyitva tartás: minden héten hétfőn, szerdán és csütörtökön 17.00–20.00 óra között.

Cím: Budapest VIII. kerület, Horánszky utca 22., földszint 6. www.zarandokiroda.hu)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .