Vonatok és lelkek

A Nyugati pályaudvarról május 24-én induló szerelvény előbb Máriaradnát érinti, itt püspöki szentmisére kerül sor, majd továbbhalad Gyergyószentmiklósig, ahol a zarándokok megszállnak. Másnap a Gyimesvölgybe, az ezeréves határhoz indulnak a vonattal. Gyimesbükkben találkoznak – és egy darabon együtt haladnak – a csíksomlyói szentmisére-búcsúra – gyalogosan vándoroló csángókkal. Szombaton az ősi kegyhelyen, a „Nyeregben” részt vesznek a szentmisén. Aki már járt ott, azért, aki még nem, amiatt élhet át különleges lelki eseményt. Még az úgynevezett hitetlent is – ilyen ember persze valójában nincs, még ha magáról ezt állítja is – megérinti az élmény és az általa tapasztalható lelki megújulás. Gondoljunk arra, s ez a zarándoklat során is az egyik eszme lehet: mindenkinek a hitét csak Isten ismeri.

Vasárnap reggel pünkösdi szabadtéri szentmisével indul a nap, majd búcsúzás a helybeliektől, s indulás hazafelé. A vonatút során is – oda és vissza – lelkivezetők kísérik az utasokat: Tamás József, gyulafehérvári segédpüspök, Székely János, esztergom–budapesti segédpüspök, Görbe László piarista szerzetes, Timár Sándor Asztrik ferences és Burbela Gergely verbita szerzetes.
Az utazás gyönyörű vidékeket érint, lelki forrásokhoz vezet, s a fáradságot felajánlhatja mindenki valakiért, valakikért – mert az ima nemcsak erőt kölcsönöz, hanem a valóságra vonatkozó megismerési és kommunikációs forma.

A Misszió Tours feladatának tekinti a lelki Magyarország építését zarándokvonatainak indításával. Június 25. és 27. között Czestochowába tart a sok száz zarándok, az említett püspökök lelki kíséretével, hozzájuk csatlakozik Takács Nándor nyugalmazott székesfehérvári püspök, mellettük ott lesz Bátor Botond pálos tartományfőnök is. II. János Pál pápa szülővárosa, majd a Fekete Madonna kegyhelye, utána Krakkó, végül Kassa jelzi az út főbb állomásait. Itt a székesegyházban mutatnak be szentmisét a magyar püspökök, s felhangzik nemzeti imádságunk.

A Misszió Tours mindenki számára elérhető: www. missziotours.hu; tel.: +36 20 565 32 58.


Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .