Volt szalézi növendékek az eurovíziós dalfesztivál nyertesei

Daluk címe Amar Pelos Dois, amelynek Luísa a szerzője, Salvador pedig az előadója. Ez az első alkalom, hogy a vetélkedőt portugál előadó nyerte, mégpedig nem is akárhogyan: a fesztivál története során elért legmagasabb pontszámmal: hétszázötvennyolc ponttal.
A huszonhét éves Salvador soha nem akart sztár lenni. A Lisszabonban született Salvador gyermekkora óta énekel, családja mindig is bátorította. Tanulmányait egy szalézi iskolában kezdte, később pszi­chológiát, majd jazzt tanult. „Otthonülő gyerek voltam” – mondta egy interjúban a News Magazine-nak. „Nem tetszettek a diszkók, nem követtem a barátaimat, nem akartam inni és verekedni, és a lányokkal sem volt túl sok szerencsém…”
Salvador Sobral szívátültetés előtt áll, de betegségéről nem szeret beszélni. „Van egy csomó jó dolog az életben, sokkal több jó, mint rossz. Ez a betegség csak egy kis probléma, tulajdonképpen ez az egyetlen gondom, és ha nem is lehet teljesen meggyógyítani, kezelhető” – mondja.
Hazájában nemzeti hősként ünneplik, de őt nem szédítette meg a siker. Hogy védje magát, nem olvassa a Facebookot és a Twittert, sem a YouTube-on megjelenő kommenteket. „Ez el fog múlni. Néhány nap múlva az emberek elfelejtik ezt, és csak azok a rajongók maradnak, akik valóban szeretik a zenémet. Csak ők érdekelnek.”
Salvador Sobral megtartotta a hitét szalézi iskolás korából. Betegsége során megtanult napról napra élni, mindig csak a mának, és minden újabb napra Isten ajándékaként tekint.”

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .