Világszerte több tízezren imádkoztak együtt

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága Krisztus Király ünnepéhez kapcsolódva november 23-ára, szombatra idén is világméretű szentségimádást hirdetett, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust.
Ez volt az ötödik szentségimádási lánc, a részt vevő országok és helyszínek száma most volt a legnagyobb: 53 országból közel 1100 helyszínen több tízezer imádkozó csatlakozott a kezdeményezéshez. Földrészeket átívelő volt az összefogás: többek között Grönland, Izland, Kanada, Chile, Ausztrália, az Amerikai Egyesült Államok és számos afrikai és európai ország csatlakozott a szentségimádási lánchoz.
Felbecsülhetetlen kincs az Eucharisztia: nemcsak ünneplése kapcsol a kegyelem forrásához, hanem az is, amikor szentmisén kívül időzünk nála – idézhetjük fel Szent II. János Pál pápa szavait.
Az Oltáriszentség előtt eltöltött és odaajándékozott idő – azon túl, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés újabb állomását jelenti – olyan kegyelmeket hordoz, amelyek túlmutatnak szándékainkon, emberi törekvéseinken.
Chiléből különösen sokan csatlakoztak az imalánchoz, pedig ott nehéz időszakon megy keresztül az Egyház. Az imádkozóktól levél is érkezett a magyarországi szervezőknek, melyben hálát adnak azért, hogy ezekben az órákban különösen egynek érezhették magukat Krisztusban mindazokkal, akik világszerte bekapcsolódtak a szentségimádásba. Tajvan szigetéről ismét sok száz résztvevő csatlakozott, harminc templomból. A Fülöp-szigetekről, Kanadából és Németországból pedig közösségek jelezték, hogy minél többen szeretnének részt venni a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson is. Egy magyarországi résztvevő így írt az élményeiről: „Nálunk olyan szép szentségimádást készítettek elő a fiatalok, hogy még a legmorcosabb atya is azt mondta, ilyet csinálhatnánk máskor is!”
Erdő Péter bíboros így nyilatkozott a szentségimádási lánccal kapcsolatban: „Amikor feltámadása után Jézus Krisztus búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz mindennap, a világ végezetéig. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.”
A szentségimádási lánc folytatódik. A szervezők a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előtt még úrnapja ünnepéhez kapcsolódva hívják majd imádkozni a hívőket: 2020. június 13-án, szombaton.

Forrás és fotó: NEK Titkársága

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .