A te templomod szentje is ott lehet az Adoremus címoldalán

Miközben hamarosan belépünk az adventbe, és mindenki a karácsonyra, a Megtestesülés ünnepére figyel, mi már nyomdába adtuk a januári Adoremust. Minden hónap közepétől elérhető a következő hónap liturgikus kiadványa.
Az idei évben az esztergomi Keresztény Múzeum és annak igazgatója, Kontsek Ildikó jóvoltából a legmagasabb művészi igényeknek is megfelelő képeket jelentethettünk meg az Adoremus borítóján. Szeretnénk, ha 2020-ban a templomainkat díszítő művészeti alkotások kerülnének a címoldalra. Januárban – Monostori László esperes plébános segítségével – Árpád-házi Szent Margitnak a róla elnevezett templom szentélyében található ábrázolása kerülhetett a borítóra. Együttműködésünk külön értéke, hogy jövőre január 18-án emlékezünk meg Szent Margit halálának 850. évfordulójáról.
Ezúttal bepillantást engedünk a kulisszák mögé. Közzétesszük azt a pillanatfelvételt, amely arról készült, ahogyan Fábián Attila kollégánk a helyszínen, egy igen magas létra tetejéről fényképezi a szent halálát ábrázoló alkotást. A másik képen az látható, hogy az utómunkálatokat követően hogyan is néz ki a januári borítókép.
Ha szeretnéd, hogy 2020-ban a te templomod szentje kerüljön az Adoremus liturgikus kiadvány borítójára, nincs más teendőd, mint megkérdezni erről az adott templom illetékes papját, plébánosát. Ezután küldj el nekünk egy rövid leírást a festményről, a freskóról vagy az üvegablakról, amelyen a szent látható (mikor és ki készítette az alkotást, és hol található). Figyelj arra, hogy a templomodban található ábrázolásnak egy, a római katolikus liturgikus naptárban szereplő szentet vagy ünnepet (például vízkereszt) kell megjelenítenie. Ha a szerkesztőségben pozitív döntés születik, akkor kollégánk felveszi a kapcsolatot az illetékes plébánossal, és a helyszínen fényképet készít az ábrázolásról.
A jelentkezéseket az mk@katolikus.hu e-mail-címre várjuk. Kérjünk, hogy a tárgy rovatban tüntesd fel: Adoremus-címlapkép. Köszönjük, hogy segíted munkánkat!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .