Nyugat-Európa

A spanyol családpolitikáért

A spanyolországi nagycsaládosok szövetsége a spanyol állami statisztikai intézet új tanulmányára hivatkozva arra figyelmeztet, hogy a jelenlegi születési arány alapján elöregedés veszélyezteti a spanyol társadalmat. A szervezet felszólította a kormányt, hogy vegye komolyan a családpolitikát, és kezelje a családot elsődleges fontosságú közösségként, mivel csak a család lehelhet igazán életet a gazdaságba (Spanyolországban jelenleg húsz százalék kőrül van a munkanélküliség a válság következtében, miközben a szocialista kormány megkönnyítette a válást, legalizálta az azonos neműek „házasságát”, és liberalizálta az abortusz végzését.)

Százéves a Westminster-székesegyház

 Az angliai és walesi katolikusok anyatemplomának számító katedrális jubileuma alkalmából június 28-án Vincent Nichols westminsteri érsek szentmisét mutatott be. A szentbeszédet elődje, Cormac Murphy O’Connor bíboros mondta. Az ünnep kapcsán július 1-jén kiállítás nyílt a székesegyház kincseiről. A katedrális alapkövét 1895-ben tették le, az építkezés 1903-ban fejeződött be. Mivel egyházjogi előírás szerint nem szentelhetnek fel olyan istentiszteleti helyet, amelynek építéséhez anyagi tartozás kötődik, a szentelésre csak 1910. június 28-án került sor.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .