Vért adott az egri érsek is

Elsőként az egyházmegye főpásztora, az akció fővédnöke, Ternyák Csaba érsek adott vért. Papok, papnövendékek, egyházi intézmények munkatársai és rajtuk kívül még sokan mások is részt vettek a véradáson. A Magyar Vöröskereszt munka­társai a rendezvényen átadták az országos felsőoktatási véradóverseny díját az Egri Hittudományi Főiskola képviselőjének. Az intézmény második helyezést ért el kategóriájában. Soltész Ádám ötödéves kispap, koordinátor elmondta: a lelkipásztori hivatáshoz hozzátartozik az önzetlen segítségnyújtás, s Krisztust követve az áldozatvállalás is, ezért szívesen vesznek részt a véradáson az intézmény növendékei.
Minden önzetlen segítő ajándékcsomagot kapott a rendezvényen. Az akció a Magyar Vöröskereszt és a területi vérellátó segítségével, az egri Akona Pincészet, a Dr. Csabai Pharma Kft. és az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont támogatásával valósult meg.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .